Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

ΚΕΡΑΛΟΙΦΕΣ


Παραθέτω από δύο ιστολόγια λίγα λόγια για τις θαυμάσιες κεραλοιφές !



Η ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΙΚΗ ΚΕΡΑΛΟΙΦΗ


Θυμάστε τον Καλό Σαμαρείτη που περιποιήθηκε τον τραυματισμένο πλησίον του, με λάδι και κρασί;Ε,λοιπόν, όταν ήρθε ο γιος μου με ένα καρούμπαλο σα βερίκοκο,  του έβαλα το πιο απλό πράγμα που υπάρχει στο σπίτι μας: κεραλοιφή, με ελαιόλαδο και κερί μέλισσας.Και  επειδή θαύμασα το αποτέλεσμα ,το  μοιράζομαι μαζί σας: 
προ κεραλοιφής
μετά κεραλοιφής

Ο Θεός μας χάρισε τη φύση για να μας προσφέρει τα στοιχεία της για τη βοήθειά μας.Άλλο που εμείς της ανταποδίδουμε καταστροφή...Θα υποφέρουμε βέβαια,πληρώνοντας τις συνέπειες των πράξεών μας!

ΚΕΡΑΛΟΙΦΗ ΜΕ ΣΠΑΘΟΛΑΔΟ ΚΑΙ ΧΑΜΟΜΗΛΟΛΑΔΟ

Σας έχω ξαναπεί για τις σπουδαίες ιδιότητες της κεραλοιφής. Τώρα θα σας ενημερώσω για τη θεραπευτική δύναμη   της κεραλοιφής με σπαθόλαδο και χαμομηλόλαδο!
 Σε ένα τραύμα στο πόδι της κόρης μου , που το αντιμετώπισα μόνο με σπαθοκεραλοιφή ,το σταμάτημα της αιμορραγίας και  η επούλωση ήταν άμεση και χωρίς τη δυσκολία της αλλαγής με το ιώδιο να έχει κολλήσει τη γάζα στην πληγή και να ξαναματώνει με το τράβηγμα!Πράγματα που κάθε μανούλα έχει αντιμετωπίσει με τα παιδιά της.
Επίσης, το χεράκι του μωρού μετά από εμβολιασμό , είχε πρηστεί και ζεματούσε!Να δείτε πως ηρέμησε με την κεραλοιφή με χαμομηλόλαδο! Δεν ξέρω για σας, αλλά εγώ επιστρέφω στην παραδοσιακή ιατρική αντιμετώπιση με τα βότανα,   που τα  χρησιμοποιούσαν από την εποχή  του Ιπποκράτη έως και τους Αγίους Ιατρούς της Εκκλησίας μας ,γιατί ο Θεός μας χάρισε όλη τη δημιουργία για την ωφέλειά μας!
Έτσι, ας μη ξαναδούμε με περιφρόνηση κανένα ταπεινό χορταράκι του βουνού!Όλα έχουν την αξία και την ωφέλειά τους!Το ίδιο δε συμβαίνει και με μας; Μπορεί ένας ταπεινός και χωρίς φανταχτερές ικανότητες άνθρωπος να ωφελήσει περισσότερο από έναν άλλον, πολυτάλαντο και περισπούδαστο!Για σκεφτείτε το!


ΜΕ ΧΑΜΟΜΗΛΟΛΑΔΟ: Το χαμομήλι έχει αντι-φλεγμονώδη και αντισηπτική δράση και παρέχει ανακούφιση  από  τον κνησμό. 
ΜΕ ΣΠΑΘΟΛΑΔΟ: Το σπαθόλαδο αναφέρεται σαν το ίαμα που χρησιμοποιούσαν οι Αρχαίοι Σπαρτιάτες για να θεραπεύουν τις πληγές τους μετά από κάθε μάχη.Χρησιμοποιείται για την πρόληψη του να γίνουν σηπτικές οι πληγές, γρατσουνιές, κοψίματα κλπ σε φλεγμονή και τον πόνο των μυών, εγκαύματα , αιμορροΐδες,και αναφέρεται ότι κάνει καλό σε νευραλγίες.ΠΡΟΣΟΧΗ! είναι φωτοευαίσθητο!



Συνταγές για κεραλοιφές

ΚΕΡΑΛΟΙΦΗ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΞΑΝΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΠΥΡΑΚΙΑ
  • 1 κ.σ. Κερί μέλισσας
  • 5 κ.σ. Ελαιόλαδο
  • λίγη μαστίχα κοπανισμένη
  • λίγη βανίλια
  • λίγο άσπρο λιβάνι κοπανισμένο
Ζεσταίνετε το λάδι σε μπέν μαρί, προσθέτετε το κερί, την μαστίχα, το λιβάνι και την βανίλια. Όταν ομογενοποιηθούν τα υλικά και πρίν αρχίζει να πήζει το μίγμα το βάζετε σε αποστειρωμένο γυάλινο βαζάκι. Η κεραλοιφή είναι έτοιμη για χρήση.
ΚΕΡΑΛΟΙΦΗ ΓΙΑ ΤΣΙΜΠΗΜΑΤΑ ΕΝΤΟΜΩΝ
  • 1 κ.σ. Κερί μέλισσας
  • 5 κ.σ. Ελαιόλαδο ή όποιο λάδι ψυχρής έλασης θέλετε
  • 3 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας
  • 3 σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντας
  • 3 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμονιού
Ζεσταίνετε το λάδι σε μπέν μαρί, προσθέτετε το κερί και στο τέλος τα αιθέρια έλαια αφού έχετε απομακρύνει από τη φωτιά και έχει κρυώσει λίγο το μίγμα για να μην εξατμιστούν. Στη συνέχεια βάζετε το μίγμα σε αποστειρωμένο γυάλινο βαζάκι. Η κεραλοιφή είναι πολύ αποτελεσματική στα τσιμπήματα εντόμων και έτοιμη για χρήση.
ΚΕΡΑΛΟΙΦΗ ΓΙΑ ΕΓΚΑΥΜΑΤΑ, ΣΥΓΚΑΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΙΚΡΕΣ ΕΚΔΟΡΕΣ
  • 1 κ.σ. Κερί μέλισσας
  • 4 κ.σ. Ελαιόλαδο ή λάδι jojoba(είναι πολύ αναπλαστικό ή αμυγδαλέλαιο ή όποιο λάδι ψυχρής έλασης θέλετε)
  • 1 κ.σ. Λάδι καλέντουλας ή Αχιλλέας (γίνεται με εκχύλιση αποξηραμένων ανθών σε κάποιο λάδι ψυχρής έλασης για 20 ημέρες αλλά μπορεί να βρείτε έτοιμο και στο εμπόριο). Τόσο η καλέντουλα όσο και η αχιλλέα είναι ιδιαιτέρως γνωστές για τις αναπλαστικές τους ιδιότητες.
  • 3 σταγόνες αιθέριο έλαιο χαμομηλιού
  • 3 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας
  • 3 σταγόνες αιθέριο έλαιο γερανιού
Ζεσταίνετε το λάδι σε μπέν μαρί, προσθέτετε το κερί και στο τέλος τα αιθέρια έλαια αφού έχετε απομακρύνει από τη φωτιά και έχει κρυώσει λίγο το μίγμα για να μην εξατμιστούν. Στη συνέχεια βάζετε το μίγμα σε αποστειρωμένο γυάλινο βαζάκι. Η κεραλοιφή είναι πολύ αναπλαστική και έτοιμη για χρήση όσο για το αποτέλεσμα θα σας καταπλήξει.
ΚΕΡΑΛΟΙΦΗ ΓΙΑ ΜΥΙΚΟΥΣ ΠΟΝΟΥΣ
  • 1 κ.σ. Κερί μέλισσας
  • 5 κ.σ. Ελαιόλαδο ή όποιο λάδι ψυχρής έλασης θέλετε
  • 3 σταγόνες αιθέριο έλαιο μαντζουράνας
  • 3 σταγόνες αιθέριο έλαιο δάφνης
  • 3 σταγόνες αιθέριο έλαιο πεύκου
Ζεσταίνετε το λάδι σε μπέν μαρί και προσθέτετε το κερί και στο τέλος τα αιθέρια έλαια αφού έχετε απομακρύνει από τη φωτιά και έχει κρυώσει λίγο το μίγμα για να μην εξατμιστούν. Στη συνέχεια βάζετε το μίγμα σε αποστειρωμένο γυάλινο βαζάκι. Η κεραλοιφή είναι πολύ αποτελεσματική για τους μυικούς πόνους και για τις αρθρίτιδες αφού περιέχει και αιθέριο έλαιο δάφνης.
ΚΕΡΑΛΟΙΦΗ ΓΙΑ ΚΡΥΟΛΟΓΗΜΑ
  • 1 κ.σ. Κερί μέλισσας
  • 5 κ.σ. Ελαιόλαδο ή όποιο λάδι ψυχρής έλασης θέλετε
  • 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο ευκάλυπτου
  • 3 σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντας
  • 3 σταγόνες αιθέριο έλαιο πεύκου
Ζεσταίνετε το λάδι σε μπέν μαρί, προσθέτετε το κερί και στο τέλος τα αιθέρια έλαια αφού έχετε απομακρύνει από τη φωτιά και έχει κρυώσει λίγο το μίγμα για να μην εξατμιστούν. Στη συνέχεια βάζετε το μίγμα σε αποστειρωμένο γυάλινο βαζάκι. Η κεραλοιφή είναι πολύ αποτελεσματική για το κρυολόγημα και έτοιμη για χρήση.
Όπως αναφέρει και η φίλη Άννα, η αναλογία κεριού,λαδιού θα πρέπει να είναι περίπου 1 προς 4 ή 1 προς 5, ώστε να βγεί μια αλοιφή μαλακή, που απλώνεται εύκολα. Αν η αλοιφή σας βγεί πιο ρευστή από ότι θέλετε προσθέστε λίγο κερί παραπάνω, ενώ αν βγεί πιο σκληρή, προσθέστε λάδι.

5 σχόλια:

  1. ΧΑΙΡΕ ΑΥΤΟΜΕΔΩΝΑ.ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΜΟΥ.ΤΟ ΒΑΛΣΑΜΟΛΑΔΟ,(ΣΠΑΘΟΛΑΔΟ)ΠΟΛΕΜΑΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΥΣΤΕΣ ΟΜΟΙΩΜΑΤΑ,ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟ ΣΥΚΩΤΙΟΥ,ΚΑΙ ΠΑΓΚΡΕΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΟΝΑ ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΚΟΥΤΑΛΙ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΚΑΘΕ ΗΜΕΡΑ.ΟΛΑ ΤΑ ΒΟΤΑΝΑ ΟΤΙ ΙΑΣΗ ΔΙΝΟΥΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΔΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ.ΜΠΡΑΒΟ ΩΡΑΙΟ ΑΡΘΡΟ.ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΜΟΥ ΟΠΟΤΕ ΕΧΕΙΣ ΤΕΤΟΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χαίρε Νόα , ευχαρίστως λοιπόν να συμβάλλεις στο ιστολόγιο αυτό με τις γνώσεις σου , σου δίνω δε τροφή με την αμέσως επόμενη ανάρτηση που θα έχει θέμα το βαλσαμόχορτο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. κυριε νοα θα ηθελα να μου δωσετε περισσοτερες πληροφοριες για το βαλσαμολαδο και πηγες που γνωριζετε γιαυτο επειδη αναφερετε οτι καταπολεμα ινομοιωματα και με ενδιαφερει να ξερω ως ασθενης φυσικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γειά σας ! Θα ήθελα να μου πείτε ποιό είναι το λάδι ψυχρής έλασης και άν το σπαθόλαδο πρέπει να είναι στον ήλιο κατα το διάστημα της παρασκευής του ή όχι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΑΝΩΝΥΜΕ. ΠΕΤΥΧΑ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΟΥ ΤΥΧΑΙΑ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΦΤΙΑΧΝΩ ΒΑΛΣΑΜΟΛΑΔΟ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΑΩ ΟΤΙ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΑΝΘΗ ΤΟΥ ΒΑΛΣΑΜΟΧΟΡΤΟΥ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΓΥΑΛΙΝΟ ΒΑΖΟ ΣΕ ΑΝΑΛΟΓΙΑ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΒΑΛΣΑΜΟΧΟΡΤΟ ΠΡΟΣ 2 ΜΕΡΗ ΑΓΝΟ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ [ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΟ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΜΠΟΥΚΑΛΙ ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΒΑΛΣΑΜΟ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΝΑ ΑΠΟΡΟΦΑ ΟΛΑ ΤΑ ΧΗΜΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΑΣΤΙΚΟ] ΚΑΙ ΤΟ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ ΓΥΡΩ ΣΤΙΣ 30 ΜΕ 40 ΜΕΡΕΣ. ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΗΛΙΟΦΑΝΕΙΑ. ΠΡΕΠΕΙ ΤΟ ΛΔΙ ΝΑ ΕΧΕΙΚΟΚΚΙΝΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΚΟΝΙΑΚ ΤΟ ΧΡΩΜΜΑ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή