Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΜΕΝΟΙ για την Αποκάλυψη

















ΗΠΑ: Εγκαταλελειμμένη βάση πυραύλων - καταφύγιο για όσους (πλούσιους) θέλουν να σωθούν την Ημέρα της Κρίσης. 

  
Χωμένα βαθιά μέσα στα λιβάδια του Κάνσας, τα condos πολυτέλειας χτίζονται στον άξονα μιας εγκαταλελειμμένης βάσης πυραύλων για την εξυπηρέτηση ανήσυχων - και πλούσιων – ατόμων που προετοιμάζονται για την Ημέρα της Κρίσεως.
Μέχρι στιγμής, τέσσερις αγοραστές έχουν ρίξει λιγότερα από περίπου 7 εκατομμύρια δολάρια για να εξασφαλίσουν θέση σε ένα καταφύγιο όταν επέλθει μια καταστροφή ή το πλησιάσει το τέλος του κόσμου. Ο 54χρονος μηχανικός software Larry Hall έχει δώσει $250,000 για αυτό το έργο και προτίθεται να χρησιμοποιήσει για τον σκοπό άλλες τρεις εγκαταλελειμμένες βάσεις της εποχής του Ψυχρού Πολέμου, όταν γεμίσει η πρώτη...

«Ανησυχούν για διάφορα γεγονότα που κυμαίνονται από ηλιακές εκλάμψεις, μέχρι οικονομική κατάρρευση, πανδημία, τρομοκρατική επίθεση έως και ελλείψεις τροφίμων», δήλωσε ο Hall στο AFP.
Αυτοί οι «preppers της Ημέρα της Κρίσεως», όπως ονομάζονται, θέλουν ένα ασφαλές μέρος και θα μαζί τους θα είναι και ο Hall, ο οποίος αγόρασε ένα από τα condos για τον εαυτό του. Λέει ότι ο φόβος του είναι ότι ο ήλιος θα μπορούσε να εξαλείψει το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας και να προκαλέσει χάος.
Αυτός και η σύζυγός του και ο γιος τους ζουν στο Ντένβερ και θα χρησιμοποιήσουν το condo τους ως επί το πλείστον ως σπίτι διακοπών, λέει, αλλά αν τα πράγματα μπλέξουν, θα είναι έτοιμοι.
Ο Hall δεν είναι το πρώτο πρόσωπο που έχει αγοράσει ένα εγκαταλειμμένο πυρηνικό σιλό πυραύλων και το έχει μετατρέψει τουλάχιστον ένα μέρος του σε καταφύγιο.

Χτισμένα για να αντέξουν σε μια ατομική έκρηξη, ακόμη και ο πιο παρανοϊκός βρίσκει άνεση στο εσωτερικό των τσιμεντένιων τοίχων που είναι εννέα πόδια παχείς και μήκους 53 μέτρων υπόγεια.
Προς το παρόν, οι μεταλλικές σκάλες φτάνουν μέχρι το να συνδέουν κάθε όροφο, αλλά σύντομα ένα ασανσέρ θα τις αντικαταστήσει. Οι μονάδες είναι μέσα σε ένα πυρήνα από χάλυβα και σκυρόδεμα στο εσωτερικό του αρχικού παχύ σκυροδέματος, γεγονός που τις καθιστά πιο ικανές να αντέχουν σεισμούς.
Έχει, επίσης, εγκαταστημένη ένα εσωτερικό αγρόκτημα για την εκτροφή ψαριών και καλλιέργεια λαχανικών που μπορούν να θρέψουν 70 ανθρώπους για όσο διάστημα χρειαστεί να παραμείνουν στο εσωτερικό, αλλά και αρκετά αποξηραμένα αγαθά για να τους ταΐσει για πέντε χρόνια.

Ο τελευταίος όροφος και ένα εξωτερικό κτίριο θα είναι για την ασφάλεια. Σε άλλους ορόφους θα υπάρχει πισίνα, σινεμά και βιβλιοθήκη, και όταν λειτουργήσει θα υπάρχει όροφος για ιατρικό κέντρο και σχολείο.
Τα πολύπλοκα συστήματα υποστήριξης ζωής παρέχουν ενεργειακό εφοδιασμό από πηγές συμβατικής ενέργειας, καθώς και δύναμη ανεμόμυλου και γεννήτριες. Γιγαντιαία υπόγειες δεξαμενές νερού θα κρατήσουν το νερό προ-φιλτραρισμένο μέω άνθρακα και άμμου.
Και, φυσικά, ένα πολύπλοκο σύστημα ασφαλείας και το προσωπικό θα κρατούν τις ορδές του κόσμου από το να κάνουν επιδρομές.
Το ασανσέρ του condo θα λειτουργεί μόνο με αναγνώριση των δακτυλικών αποτυπωμάτων ενός ατόμου, δήλωσε ο Hall. Κάμερες παρακολούθησης και ένα αγκαθωτό σύρμα περίφραξης θα παρέχει προειδοποίηση για πιθανούς εισβολείς. Η απάντηση στους εισβολείς θα κυμαίνεται από προειδοποίηση έως θανατηφόρο πλήγμα.

«Αν προσπαθήσουν να αναρριχηθούν στο φράχτη θα τους ζαλίζουμε», είπε. «Αν θέλουν να εισβάλλουν στο σύστημα, θα τους σταματάμε επί τόπου».
Ο φόβος για την Ημέρα της Κρίσης (Doomsday) δεν έχει λείψει σε όλη την ανθρώπινη ιστορία, αλλά αυτό που υπήρχε σε απομονωμένους θύλακες φόβου τώρα εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο μέσω των μέσων μαζικής ενημέρωσης και του Διαδικτύου.
Η λαϊκή κουλτούρα, όπως η επιτυχία της δυστοπικής ταινίας ‘Hunger Games’ και τα ριάλιτι σόου του National Geographic, έχει βοηθήσει επίσης αυτούς που προετοιμάζονται για την Ημέρα της Κρίσεως.
«Ο φόβος πουλάει ακόμα καλύτερα από το σεξ», είπε ο John Hoopes, καθηγητής στο Τμήμα Ανθρωπολογίας στο Πανεπιστήμιο του Κάνσας, που έχει μελετήσει την εξάπλωση της κουλτούρας της Ημέρας της Κρίσεως.
«Τώρα ολόκληρος ο πλανήτης έχει μπλεχτεί σε αυτό και είναι αποτέλεσμα του Διαδικτύου», είπε.
«Νομίζω ότι είναι κυρίως μια στρατηγική για να αισθάνεσαι λιγότερο μόνος και αβοήθητος», είπε. «Οι άνθρωποι δεν θέλουν να αισθάνονται ότι είναι οι μόνοι που φοβούνται το αναπόφευκτο, το οποίο είναι ο θάνατος του κάθε ενός».

Εκείνοι που υπογράφουν στο να προετοιμαστείς για το χειρότερο, είπε, εμπίπτουν στη στρατηγική του πωλητή: «Δράσε τώρα, ή είσαι χαμένος».
Ο Hall λέει ότι οι απειλές από τη φύση και τον άνθρωπο αυξάνονται και θέλει να δημιουργήσει μια ασφαλή κοινωνία όπου οι άνθρωποι θα επιβιώνουν με άνεση μέσα στο χάος, με κάθε άτομο να κάνει μια δουλειά που θα του έχει ανατεθεί και θα αλληλεπιδρά με τους άλλους.
Μια ταμπέλα σε σχήμα ταφόπλακας δηλώνει "Αυτή η παλιά βάση πυραύλων" ("This Old Missile Base") οδηγεί σε ένα κλειδωμένο φράχτη γύρω από το εργοτάξιο βορειοδυτικά της Salina. Ο Hall θέλει η ακριβής θέση να κρατηθεί μυστική.
Εργάζεται για να ολοκληρωθεί μια μονάδα 1.800 τετραγωνικών ποδιών (167 τετραγωνικών μέτρων) για έναν πλούσιο επιχειρηματία και τα δύο παιδιά του.

Ηλεκτρονικές οθόνες θα χρησιμεύσουν ως παράθυρα, προσφέροντας θέα στο Παρίσι, τη Νέα Υόρκη, μια παραλία, ένα δάσος ή οτιδήποτε αποφασίζει να δεις.
Η ίδια μονάδα θα έχει walk-in ντουλάπες στα υπνοδωμάτια, κουζίνα και τραπεζαρία και δύο σαλόνια για να μην υπάρχει αντιπαράθεση στο τι θα παρακολουθούν στην τηλεόραση.
Στους ενδιαφερόμενους αγοραστές περιλαμβάνονται ένας παίκτης του NFL, ένας οδηγός αγωνιστικών αυτοκινήτων, ένας παραγωγός ταινιών και διάσημοι πολιτικοί.
Οι πρόσφατοι σεισμοί στο Μεξικό προκάλεσαν πολλές κλήσεις από πιθανούς αγοραστές, προβλέποντας ότι θα συμβούν πιο άσχημα πράγματα και η βάση θα τους περιμένει.

3 σχόλια:

  1. Χαίρε Αυτομέδοντα!
    Η ανθρώπινη ματαιδοξία σε όλο της το μεγαλείο! Εκτός από την εμπορική εκμετάλλευση του φόβου και την νέα μόδα στους επώνυμους και πλουσίους σε όλο τον κόσμο, μηπώς υπάρχει και κάτι άλλο, που ορισμένοι από αυτούς που επενδύουν σε αυτά, κάτι γνωρίζουν;
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χαίρε Λύκιε !
    Μήπως ας πούμε εννοείς την περίφημη κιβωτό σπόρων , ψηλά στην Νορβηγία ; Ή την απόφαση των Ρώσων να καλύψουν με καταφύγια τον πληθυσμό της Μόσχας ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φίλε Αυτομέδοντα,
    πράγματι σε αυτά αναφέρομαι (ως ενδείξεις), καθότι είναι γνωστό ότι οι χώρες που θεώρησαν ότι βρίσκονται υπό την απειλή πυρηνικής επίθεσης (είτε επειδή έχουν οι ίδιες πυρηνικά, είτε επειδή έχουν εχθρούς με πυρηνικά), είχαν φροντίσει εδώ και πολλές δεκαετίες να μεριμνήσουν για την διάσωση μέρους του πληθυσμού τους, με την κατασκευή καταφυγίων και λοιπών υποδομών. Η λογική αυτή, εδραίωσε μόνιμα την πεποίθηση σε πολλούς πολίτες, της διαρκούς προπαρασκευής για ακραίες καταστάσεις που θα χρειαζόταν να αντιμετωπίσουν, προκειμένου να επιβιώσουν. Αυτό κάπου έγινε πεδίο εμπορικής εκμετάλλευσης (δηλαδή η νέα "ανάγκη" των πολιτών όπως προέκυψε) και φοβικής προπαγάνδας, περισσότερο ως αντικείμενο εκμετάλλευσης, παρά ως πραγματική ανάγκη. Οι περισσότεροι πολίτες των χωρών αυτών δεν αποδέχονται τέτοιες λογικές και δεν μπαίνουν στο "τριπάκι" των preppers!
    Ο πραγματικός κίνδυνος όμως, δεν αφορά μόνο τις χώρες που μεριμνούν και δημιουργούν εκ νέου υποδομές συνέχισης του ανθρώπινου είδους και της γήινης βιόσφαιρας (Νορβηγία, Ρωσία, ΗΠΑ, κτλ), αλλά δυνητικά αφορά όλες τις χώρες του κόσμου. Αν συμβεί μια καταστροφή (από πολεμική ή φυσική αιτία) σε πλανητική κλίμακα, κάποιοι έχουν ήδη προαποφασίσει να θυσιάσουν την συντριπτική πλειονότητα των παγκόσμιου πληθυσμού και να διασώσουν ένα ελάχιστο μέρος της, κυρίως μια ελίτ ανθρώπων που θα συνέχιζαν την ανθρώπινη πορεία μετά.
    Ένα ερώτημα είναι, γιατί η Ελλάδα ποτέ δεν μερίμνησε για την πιθανότητα ακόμη και ενός συμβατικού κινδύνου (αεροπορική επίθεση εχθρού σε πόλεις) με ανάλογη κατασκευή καταφυγίων για τους πολίτες της. Εφόσον μάλιστα επισήμως θεωρείται υπό εχθρική παρουσία γειτόνων (Τουρκία), γιατί δεν δημιουργεί έστω και απλά καταφύγια για τους πολίτες;
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή